Feesten & Events

Evenement of iets te vieren?

Het prachtig gerenoveerde Grand Café is het ideale decor voor al je feesten, recepties of events. Een lange feesttafel of een feest met vrienden, familie of collega’s? Een babyborrel, receptie, verjaardag, pensioendrink, bedrijfsuitstap, nieuwjaarsfeest, reünie, start van het bouwverlof, …? Dat kan allemaal in Remise 56! Geniet met je gezelschap van onze lekkere bieren, hapjes en gerechten in de roodkoperen gloed van de brouwketels.

Indien gewenst voorzien we hoge statafels met comfortabele barkrukken. Dat bevordert de beweeglijkheid en het sociaal contact tussen je gasten.

Feestformules

Ons ‘brouwzaaltje’ (dat is de ruimte aan de koperen brouwketels) biedt plaats voor feesten tot een 60-tal personen. Is je groep groter? Dan nemen we nog een stuk van het Grand Café erbij! Er is genoeg plaats om ongestoord te feesten.

Let wel: een gedeelte van de zaak voorzien we altijd wel nog voor andere gasten in het Grand Café.

Zoek je toch een prachtlocatie voor een strikt privé-evenement? Dat kan! Op maandagen kan je Remise 56 volledig afhuren.

We werkten enkele feestformules uit. Heb je een ander voorstel? Contacteer ons, alles is bespreekbaar!

Maak je keuze

Wij hebben formules voor bedrijfsfeesten, familiefeesten, vriendengroepen, reünies, …. Bekijk onze diverse mogelijkheden. Wil je nog iets anders? Contacteer ons geheel vrijblijvend. We werken graag voor jou en je genodigden iets uit op maat!

Drankarrangement

terug naar boven

  vanaf 25 personen

Vier uur lang genieten je gasten onbeperkt van een selectie dranken, voor een vaste prijs per persoon. Onze garçons zijn dan ‘zeer aanwezig’ zodat niemand dorst lijdt. Net voor het einde van de periode van 4 uur komen onze garçons zeker nog eens langs om de laatste ‘inbegrepen’ bestellingen op te nemen.

Je kiest uit drie drankarrangementen. Dranken buiten het gekozen pakket (cocktails, sterkedrank, …) zijn niet inbegrepen in deze prijzen. We kunnen afspreken dat we deze niet schenken, of toch schenken en dan bijkomend afrekenen.

Arrangement 1

25 per persoon

Remise Tripel, Remise Dubbel, Remise Speciale Belge, 56 Superpils, 56 IPA, KBR KriekenBier Remise, huiswijnen wit/rosé/rood, frisdranken, koffie en thee.

Arrangement 2

28 per persoon

Remise Tripel, Remise Dubbel, Remise Speciale Belge, 56 Superpils, 56 IPA, KBR KriekenBier Remise, huiswijnen wit/rosé/rood, frisdranken, koffie en thee
+ cava en fruitsap gedurende het eerste uur van het feest.

Deze formule wordt vaak gekozen, indien het eerste uur gezien wordt als onthaaluurtje of receptie en er daarna een menu of buffet volgt.

Arrangement 3

31 per persoon

Remise Tripel, Remise Dubbel, Remise Speciale Belge, 56 Superpils, 56 IPA, KBR KriekenBier Remise, huiswijnen wit/rosé/rood, frisdranken, koffie en thee
+ cava en fruitsap gedurende de ganse periode van het feest.

Vers getapte Remise Tripels

Kies zelf je voorgerecht*, hoofdgerecht* en nagerechtjes uit de feestmenu-opties. Wij krijgen graag de keuzes van de gangen en precieze aantallen één week vooraf door.

Het is natuurlijk belangrijk dat u goed bijhoudt wie wat koos, zodat er geen verwarring ontstaat op het moment zelf.

Voor de kinderen voorzien we indien gewenst een aangepast kindermenu.

* keuze beperkt tot 2 verschillende gerechten per gang

Lente & zomer: Feestmenu 1

39.5 per persoon

Voorgerechten

– Venkelsoep met gerookte zalm en fijne bieslook
– Salade caprese met basilicumpesto en gegrilde pijnboompitten (vegetarisch)

Hoofdgerechten

– Filet van scharrelvarken met fijne boontjes en saus op basis van Remise Dubbel
– Rouget barbet met ratatouille en gekonfijte zuiderse groentjes
– Zuiderse tagliolini met pesto, rucola en oude Parmezaanse kaas (vegetarisch)

Nagerecht

Trio van dessertjes

Keuze uit deze mini-desserts: U kiest 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We serveren deze 3 dessertjes op één mooi bordje. De dessertjes zijn voor iedereen hetzelfde.

– Sabayon van Remise Tripel met vanille-ijs
– Mini moelleux au chocolat met coulis van framboosjes
– Crême brûlée met Bourbon vanille
– Mini tarte tatin met amandelijs
– Vanille ijs met warme chocoladesaus
– Apfelstrudel met rozijntjes en kaneel
– Gegratineerde vijgjes met oude Porto

Lente & zomer: Feestmenu 2

44.5 per persoon

Voorgerechten

– Romige pastinaaksoep met fijne bieslook (vegetarisch)
– Quinoa-salade met gerookte eendenborst, oosterse vinaigrette met sinaas en jonge venkel
– Salade van gerookte Noorse zalm op een briochetoast met chutney van mango

Hoofdgerechten

– Lamsfilet met snijboontjes, saus van Remise Dubbel en knolseldergratin
– Kabeljauw op vel gebakken, zomerse groenten en citroensabayon
– Vegetarische lasagne met zuiderse groenten en gebakken halumi (vegetarisch)

Nagerecht

Trio van dessertjes

Keuze uit deze mini-desserts: U kiest 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We serveren deze 3 dessertjes op één mooi bordje. De dessertjes zijn voor iedereen hetzelfde.

– Sabayon van Remise Tripel met vanille-ijs
– Mini moelleux au chocolat met coulis van framboosjes
– Crême brûlée met Bourbon vanille
– Mini tarte tatin met amandelijs
– Vanille ijs met warme chocoladesaus
– Apfelstrudel met rozijntjes en kaneel
– Gegratineerde vijgjes met oude Porto

Herfst & winter: Feestmenu 1

39.5 per persoon

Voorgerechten

– Huisgerookte Noorse zalm | dille | Tierenteynmosterd | herfstsalade
– Herfstpaté | briochebrood | uiencompot | oude balsamico
– Feestsoep van de chef

Hoofdgerechten

– Ragout van everzwijn | Remise dubbel | herfstgroentjes | gratin Dauphinois
– Duroc d’olive varkensribstuk | savooikool | gegrilde bospaddestoelen | krielaardappeltjes
– Filet van tongschar | gebakken schorseneer | boterpuree | citroensaus
– Parmentier van kabeljauw | prei | champagnesaus | zeekraal
– Gebakken Haloumi | verse lasagne | ratatouille | seizoensgroenten

Nagerecht

Trio van dessertjes

Keuze uit deze mini-desserts: U kiest 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We serveren deze 3 dessertjes op één mooi bordje. De dessertjes zijn voor iedereen hetzelfde.

– Sabayon van Remise Tripel met vanille-ijs
– Mini moelleux au chocolat met coulis van framboosjes
– Crême brûlée met Bourbon vanille
– Mini tarte tatin met amandelijs
– Vanille ijs met warme chocoladesaus
– Apfelstrudel met rozijntjes en kaneel
– Gegratineerde vijgjes met oude Porto

Herfst & winter: Feestmenu 2

44.5 per persoon

Voorgerechten

– Bouillabaisse | Noordzeegarnituur | saffraan | aioli | croutons
– Gerookte paling | tartaar van tomaat | emulsie van tuinkruiden | herfstsalade
– Gegrilde Coquille St-Jacques | Doyenne peer | walnoot | oude balsamico | herfstsalade
– Gekonfijte eendenbout | sinaas | koriander | mousse van knolselder
– Terrine van eendenlever | gemberconfituur | briochetoast | herfstsalade

Hoofdgerechten

– Gegrilde grietbot | gekarameliseerde witloof | dijonaisesaus | boterpuree
– Cordon blue van rogvleugel | Breydelham | blauwe schimmelkaas | schorseneer | boterpuree
– Roulade van fazant | gekarameliseerde witloof | Remise dubbel | pomme Dauphine
– Hertenfilet | savooikool | gegrilde bospaddestoelen | veenbessen | gratin Dauphinois
– Parmentier van herfsgroenten | citroensaus | gegratineerde boterpuree

Nagerecht

Trio van dessertjes

Keuze uit deze mini-desserts: U kiest 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We serveren deze 3 dessertjes op één mooi bordje. De dessertjes zijn voor iedereen hetzelfde.

– Sabayon van Remise Tripel met vanille-ijs
– Mini moelleux au chocolat met coulis van framboosjes
– Crême brûlée met Bourbon vanille
– Mini tarte tatin met amandelijs
– Vanille ijs met warme chocoladesaus
– Apfelstrudel met rozijntjes en kaneel
– Gegratineerde vijgjes met oude Porto

Feestbuffet

terug naar boven

Een buffet kan je combineren met een drankarrangement of je kan het losstaand bestellen. Bijvoorbeeld als aanvulling op een brouwerijbezoek of als lunch/diner voor een grote groepsuitstap. Er zijn ook hier weer verschillende mogelijkheden.

Broodjes buffet
We stellen voor jou een mooi en gevarieerd broodjesbuffet samen. De broodjes zijn ‘gesloten’ (dus een boven en onderkant) en gemengd (pistolets, sandwiches, keizerbroodjes, ciabatta, …). De ‘gewone’ broodjes zijn van het normale formaat, zoals je ze kent van bij de bakker! De ‘hotelbroodjes’ zijn kleiner (ook fijn, want dan kan er wat meer verschillende proeven!).

We hebben broodjes met standaardbeleg, of met luxe-beleg. We kunnen natuurlijk ook een mix samenstellen van standaardbroodjes en luxe-broodjes.

Reken op 2 à 4.9 euro per broodje, afhankelijk van het type beleg dat je kiest en de grootte van de broodjes. Het aangewezen aantal broodjes per persoon hangt wat af van de gelegenheid, maar 2 à 4 (gewone) tot 4 à 6 (hotelbroodjes) broodjes per persoon zijn een goede schatting.

Op vraag zijn andere broodjesbuffetten mogelijk: open broodjes, driehoeksboterhammen, wraps, …

GEWOON FORMAAT € 3.4 PER STUK
HOTELBROODJES € 2 PER STUK

Standaardbroodjes:
kaas, hesp, vleessla, kipkap, salami

GEWOON FORMAAT € 4.9 PER STUK
HOTELBROODJES € 2.8 PER STUK

Luxe-broodjes:
– Gerookte zalm met kruidenkaas
– Brie met honing en walnoten
– Gedroogde ham met pesto en rucola
– Préparé américain met augurkjes
– Tonijnsla met kappertjes en olijfjes
– Kip curry, wortel, tomaat, sla
– Smos (kaas, hesp, sla, tomaat, mayo)
– Ham, tartaar, sla, tomaat, rode ui

Pasta buffet
  vanaf 25 personen

24 per persoon

Kies 4 soorten pasta uit onderstaande lijst:

– Lasagne Bolognaise
– Pasta puttanesca met kappertjes, ansjovis en tonijn
– Tagliolini met bospaddenstoelen, romige spinazie en Parmezaan (vegetarisch)
– Pasta met spekjes, kerstomaatjes en basilicumpesto
– Tagliatelli met seizoensgroentjes, basilicumpesto, pijnboompitten en oude Parmezaanse kaas (vegetarisch)
– Penne met krokante hoevekip, pittige tomatensaus en tuinkruiden
– Tagliolini scampi
– Canneloni met kabeljauw
– Macaroni met ham en kaas
– Tortellini met ricotta en spinazie (vegetarisch)

Vlaams buffet
  vanaf 25 personen

28 per persoon

Kies 4 bereidingen uit onderstaande lijst:
(geserveerd met frietjes, kroketten of puree)

– Stoofvlees bereid met Remise Dubbel
– Schartong op Oostendse wijze
– Koninginnenhapje (vol-au-vent)
– Gegratineerd witloof met kaas en hesp
– Spareribs
– Gevulde tomaat met kruidig gehakt
– Vlaamse gehaktballen in tomatensaus
– Mosselen natuur (seizoen)

Dessert buffet
  vanaf 25 personen

11.5 per persoon

Kies 6 dessertjes uit onderstaande lijst:

– Tiramisu met speculaas
– Sabayon van Remise Tripel met vanille-ijs
– Chocomousse
– Rijstpap
– Bavarois van framboosjes
– Chocoladetaart met Bretoens zanddeeg en framboosjes
– Kaastaart met citroengelei
– Crème brûlée
– Confituur van ananas met kokosmousse
– Verse fruitsla

Koud buffet
  vanaf 25 personen

34.5 per persoon

We serveren u een mooi uitgewerkt koud buffet:

– Gepocheerde Schotse roze zalm
– Gerookte heilbot
– Gerookte forel
– Halve gevulde perzik met tonijn
– Gegrilde kippenboutjes
– Rosbief
– Varkensgebraad versierd met fruit
– Hamrolletjes met asperges
– Gehaktballetjes met krieken
– Gevulde eitjes
– Gerookte ham met meloen
– Groentenassortiment (tomaat, wortel, Waldorfsalade, …)
– Aardappelsla
– 2 Pastasalades (waarvan 1 glutenvrij)
– Diverse broodsoorten (inclusief glutenvrije broodjes)
– Diverse sauzen (mayonaise, cocktailsaus, huisgemaakte verse tartaar, …)

Buffet op maat
  vanaf 25 personen

Wij werken graag een buffet op maat uit, naar jouw wensen. Contacteer ons.

Pasta met champignons en Parmezaanse kaas kaas

Receptie

terug naar boven

Wij verzorgen je receptie volgens jouw wensen. Prijzen variëren volgens de duur van de receptie, het aantal en soort hapjes en dranken.

Receptie Drank 1

We schenken de volgende dranken: onze bieren Remise Tripel, Remise Dubbel, Remise Special Belge, ‘56’ India Pale Ale, ‘56’ Superpils, fruitsap, frisdranken op vraag.

– Duur receptie 1 uur : 10.5 euro per persoon
– Duur receptie 1,5 uur: 13.5 euro per persoon
– Duur receptie 2 uur: 15.5 euro per persoon
– Duur receptie 2,5 uur: 17.5 euro per persoon
– Duur receptie 3 uur: 19.5 euro per persoon

Receptie Drank 2

We schenken de volgende dranken: onze bieren Remise Tripel, Remise Dubbel, Remise Speciale Belge, ‘56’ India Pale Ale, ‘56’ Superpils, fruitsap, en cava, frisdranken op vraag.

– Duur receptie 1 uur: 12 euro per persoon
– Duur receptie 1,5 uur: 15.5 euro per persoon
– Duur receptie 2 uur: 18.5 euro per persoon
– Duur receptie 2,5 uur: 21.5 euro per persoon
– Duur receptie 3 uur: 24.5 euro per persoon

Borrelhapjes 1

11 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs.

Borrelhapjes 2

15 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs met extra: soepje en mini croque-monsieur.

Borrelhapjes 3

19 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs met extra: soepje, mini croque-monsieur, bruschetta en minifrietje met mayonaise.

Luxe Hapjes

Met luxe hapjes krijgen je gasten de mooiste en lekkerste hapjes voor een geslaagd onthaal! Reken op 2.8 à 3.9€ per hapje. Voor een receptie van één uur wordt meestal gerekend op een drietal hapjes.

Onderstaande lijsten kunnen alvast dienen als inspiratie. De hapjes zijn gegroepeerd op basis van prijs. Mix, match en stel zelf je hapjespakket samen! We bieden ook seizoensgebonden hapjes aan volgens keuze van de chef. Vraag ernaar!

€ 2.8 per stuk

– Mini-croque met Brugse kaas
– Fish & Chips van kabeljauw en verse tartaar
– Tomatenroomsoepje (of een ander feestsoepje)
– Bloedworst met appelmoes
– Gazpacho van gegrilde paprika
– Mini-frietje met mayonaise

€ 3.4 per stuk

– Quiche Lorraine met broccoli en gerookt spek
– Vleeskroketje met Remise dubbel en Tierenteyn mosterd
– Erwtensoepje met croutons en rookworst
– Mousse van beenhesp met porto-gelei
– Boerenpaté met briochetoast en confituur van rode ui
– Huisgemaakte mini-kaaskroketjes
– Blini met gerookte paling en zure room

€ 3.9 per stuk

– Mini vol-au-vent met garnaaltjes en hollandaise saus
– Krokante scampi in wittewijnsaus en seizoensgroentjes
– Bisque van garnaaltjes met ‘rouille’ en croutons
– Mini huisgemaakte garnaalkroket met verse tartaar

Borrelhapjes Avond

terug naar boven

Wij hebben verschillende borrelhapjes-pakketten. Gespreid over de avond zetten wij de hapjes op tafel. Reuze gezellig!

Borrelhapjes 1

11 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs.

Borrelhapjes 2

15 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs met extra: soepje en mini croque-monsieur.

Borrelhapjes 3

19 per persoon

Trio kaas-olijven-salami, bitterballen, warme nachos met saus, kippenvleugels en spareribs met extra: soepje, mini croque-monsieur, bruschetta en minifrietje met mayonaise.

Spareribs hapjes bord

Toerisme groepsmenu

terug naar boven

Deze toerisme-menu’s voor groepen en tour­operators zijn mogelijk op weekdagen (lunch en diner) en zaterdagmiddag voor groepen vanaf 25 personen.

Soep en nagerecht zijn voor de ganse groep hetzelfde. Bij de keuzemenu’s kan u voor het hoofdgerecht kiezen uit twee verschillende gerechten. We krijgen graag de keuzes van de gangen en precieze aantallen voor het hoofdgerecht één week vooraf door. Voor het hoofdgerecht is het natuurlijk zeer belangrijk dat de reisleider goed bijhoudt wie wat koos, zodat er geen verwarring ontstaat op het moment zelf. Vraag onze infofiche over deze toerisme-menu’s aan via info@remise56.be of via het contactformulier op de website.

Liever iets anders? Kleinere groep? Contacteer ons en we werken graag iets op maat uit voor u. (ook feestmenu’s, ontbijt, buffetten, broodjeslunch,…).

Keuzemenu 1
  vanaf 25 personen

– Tomatensoep met balletjes
– Soep naar keuze van de chef
***
– Kipfilet met champignonsaus, een fris slaatje en frietjes
***
– Dame blanche met warme chocoladesaus

Keuzemenu 2
  vanaf 25 personen

– Tomatensoep met balletjes
– Heldere Bouillon met groentjes en kippenwit
– Soep naar keuze van de chef
***
– Stoofvlees bereid met Remise Dubbel, een frisse salade en frietjes
– Vol-au-vent met een frisse salade en frietjes
***
– Crême brûlée met vanille
– Chocolademousse met bosbessenconfituur
– Dame Blanche met warme chocoladesaus

Keuzemenu 3
  vanaf 25 personen

– Tomatensoep met balletjes
– Heldere Bouillon met groentjes en kippenwit
– Soep naar keuze van de chef
***
– Varkenshaasje met warme groentjes, champignon- of peperroomsaus, frietjes
– Koersels vispannetje met seizoensgroenten, witte wijnsaus en boterpuree
– Kabeljauw in sausje van Remise Tripel, seizoensgroentjes en kruidenpuree
– Surf en turf van kip en gamba met warme groentjes, frietjes
***
– Crême brûlée met vanille
– Chocolademousse met bosbessenconfituur
– Dame Blanche met warme chocoladesaus

Keuzemenu 4
  vanaf 25 personen

– Duo van kaas- en garnaalkroket met een slaatje
– Salade caprese met basilicumpesto en gegrilde pijnboomitten (vegetarisch)
– Salade van gerookte Noorse zalm
***
– Varkenshaasje met warme groentjes, champignon- of peperroomsaus, frietjes
– Koersels vispannetje met seizoensgroenten, witte wijnsaus en boterpuree
– Kabeljauwhaasje in witte wijnsaus met seizoensgroentjes en kruidenpuree
– Surf en turf van kip en gamba met warme groentjes, frietjes
***
– Trio van nagerechtjes volgens de inspiratie van de chef
– Dame Blanche met warme chocoladesaus

Koffietafel / Rouwtafel

terug naar boven

Wij verzorgen koffietafels tot ca. 140 personen. Tot ca. 50 personen kunnen we in het ‘brouwzaaltje’ plaatsen (aan de koperen brouwketels). Indien het aantal genodigden groter is nemen we een stuk van het grand café erbij. De formules die je hier ziet, kunnen natuurlijk aangepast worden volgens uw wensen (warme maaltijd, …).

Koffietafel

16.5 per persoon

– Belegde broodjes met kaas, hesp, salami
– Taart
– Koffie of thee
– Andere dranken in overleg

Andere dranken (bieren, fris, …) kunnen ook geschonken worden vanaf een bepaald moment indien dat vooraf afgesproken is. Deze worden bijkomend afgerekend aan de tarieven van de menukaart. Schat het aantal personen zo nauwkeurig mogelijk in.

Koffietafel + soep

21 per persoon

– Belegde broodjes met kaas, hesp, salami
– Taart
– Koffie of thee
– Andere dranken in overleg
– Soep (naar keuze) geserveerd aan tafel

Andere dranken (bieren, fris, …) kunnen ook geschonken worden vanaf een bepaald moment indien dat vooraf afgesproken is. Deze worden bijkomend afgerekend aan de tarieven van de menukaart. Schat het aantal personen zo nauwkeurig mogelijk in.

Koffietafel + luxe broodjes

21 per persoon

– Belegde broodjes (ruim aanbod, zie hieronder)
– Taart
– Koffie of thee
– Andere dranken in overleg

1/3de van de broodjes met kaas, hesp, salami
1/3de van de broodjes zijn smoskes
1/3de van de broodjes zijn speciaal belegd (brie/walnoot, krabsla, ibericoham/rucola, …)

Andere dranken (bieren, fris, …) kunnen ook geschonken worden vanaf een bepaald moment indien dat vooraf afgesproken is. Deze worden bijkomend afgerekend aan de tarieven van de menukaart. Schat het aantal personen zo nauwkeurig mogelijk in.

Koffietafel + soep + luxe broodjes

25.5 per persoon

– Belegde broodjes (ruim aanbod, zie hieronder)
– Taart
– Koffie of thee
– Andere dranken in overleg
– Soep (naar keuze) geserveerd aan tafel

1/3de van de broodjes met kaas, hesp, salami
1/3de van de broodjes zijn smoskes
1/3de van de broodjes zijn speciaal belegd (brie/walnoot, krabsla, ibericoham/rucola, …)

Andere dranken (bieren, fris, …) kunnen ook geschonken worden vanaf een bepaald moment indien dat vooraf afgesproken is. Deze worden bijkomend afgerekend aan de tarieven van de menukaart. Schat het aantal personen zo nauwkeurig mogelijk in.

Spareribs hapjes bord

Formule op maat?

terug naar boven

Wij werken graag iets op maat uit voor jouw (business)seminarie, samenkomst, feest, reünie, vergadering, …. Contacteer ons vrijblijvend.

Feest? Evenement? Brouwerijbezoek?
Remise 56
  • Albert I laan 56
  • 3582 Koersel
  • +32 11 183 193
  • info@remise56.be
Openingsuren

di, wo, do: 11u30 – 23u00
vr:   11u30 – 00u00
za:   11u30 – 00u00
zo:   11u30 – 23u00

Nieuwsbrief