Visie & Missie

Duurzaamheid

100% van ons energieverbruik in de brouwerij is volledig groen en opgewekt uit wind- of zonne-energie. Momenteel wekken we de nodige stoom op met groene stroom. We bekijken de mogelijkheden om op termijn over te schakelen op een bio-stoomgenerator. Remise 56 is de eerste en enige brouwerij in zijn soort die volledig op groene energie draait!

Voor de koeling van onze gistingstanks – een belangrijke energievreter – kochten we bij aanvang een nieuwe koelgroep met een forse COP (=rendements)-factor. Zo verbruiken we minder energie.

In ons afvalbeleid proberen we natuurlijk vooral afval te voorkomen. De diverse afvalstromen van brouwerij (en grand café!) proberen we zoveel mogelijk te scheiden. Zo scheiden we niet alleen de voor de hand liggende zaken zoals glas, papier en karton en PMD (de ‘blauwe zak’ zeg maar). Ook minder voor de hand liggende afvalstromen zoals kroonkurken, kurken, batterijen, printcartridges, … houden we apart.

Brouwerij Remise 56 streeft naar duurzaam ondernemen. Al van vóór de start in juni 2016.

Een groot deel van onze bierproductie wordt verbruikt ter plaatse, of in de zeer nabije buurt van de brouwerij. We beperken op die manier het aantal ‘afgelegde kilometers’ per liter bier fors. Dus minder vervoer, dus minder uitstoot van CO2, dus minder vervuiling.

Wij proberen binnen onze beperkte mogelijkheden lokale duurzame initiatieven te ondersteunen.

Het doel is om via voortdurende aandacht en jaarlijkse projecten ons ‘duurzaamheidsgehalte’ stelselmatig te verbeteren – en dat ook uit te dragen naar de buitenwereld en collega-brouwers.

Roodkoperen brouwketel van de brouwerij
Tanks voor het gisting proces in de brouwerij

Innovatie

Brouwerij Remise 56 streeft ernaar om een innovatieve brouwerij te zijn.

Zo is bijvoorbeeld onze 56 Superpils ongefilterd en ongepasteuriseerd op de tap in het grand café. Dat is een unicum in de Belgische bierwereld. Er staan nog een aantal innovatieve bier- en brouwerijprojecten op stapel – maar die houden we natuurlijk nog even geheim.

Brouwerij Remise 56 stelt ook haar expertise ten dienste van anderen. In samenwerking met partners kunnen er nieuwe bieren worden ontwikkeld, of bestaande bieren verbeterd, nieuwe brouwprocédés kunnen worden getest, grondstoffen geëvalueerd, brouwerij-apparatuur uitgetest, enzoverder. De achtergrond in onderzoek en ontwikkeling van de zaakvoerder en meester-brouwer is hierbij zeker een troef.

We proberen ook via ‘kruisbestuiving’ door samenwerking met andere ondernemingen nieuwe pistes te bewandelen. Door de kleinschaligheid is de brouwerij zeer flexibel en kan vlot ingespeeld worden op de meest uiteenlopende vragen.

Export

Belgisch bier is niet alleen sant in eigen land! Ook in het buitenland wordt Belgisch bier ten zeerste geapprecieerd. De bedoeling is om een substantieel deel van onze omzet te realiseren via export door samenwerking met invoerders/partners.

We staan aan het prille begin van ons export-avontuur. Volg hier naar welke landen we exporteren.

Ken je iemand die onze bieren wenst in te voeren, of ben je zelf importeur? Contacteer ons!
Tap kranen aan de toog van Grand Café Remise 56
Leer meer over Remise 56 en zijn unieke geschiedenis
Remise 56
  • Albert I laan 56
  • 3582 Koersel
  • +32 11 183 193
  • info@remise56.be
Openingsuren

di, wo, do: 11u30 – 23u00
vr:   11u30 – 00u00
za:   11u30 – 00u00
zo:   11u30 – 23u00

Nieuwsbrief